Mexicansk Kylling i fad

På trods af navnet, stammer denne ret primært fra de rester, som mit køkken havde at byde på på en trist dag i slutningen af januar: Kylling, squash, porre, løg og nogle triste, undermodnede røde snackpeberfrugter samt frosne majs. Det hele trængte lidt til at blive gevaldigt peppet op, så der kom også nogle gode krydderier og milde chilier i brug. At retten så også er nem og hurtig at lave, skader jo heller ikke.


OPSKRIFT: Kylling i fad med squash, peberfrugt og majs. 
4 - 6 personer
Ingredienser:
4 kyllingebryster
Marinade: 
5 dl kærnemælk
1 tsk salt
10 hele korianderfrø
1 laurbærblad
2 fed pressede hvidløg
Sauce:
2 finthakkede løg
4 fed hvidløg i tynde skiver
2 tsk hele spidskommenfrø
6 tørrede guajillochili og anchochili - se vejledning
2 røde snackpeberfrugter i grove tern
2 middelstore squash i grove tern
1 ds flåede tomater
1 dl frosne majskerner
1 porre i tynde ringe
2 chipotlechili i adobosauce hakket
1 tsk allehånde
2 tsk tørret oregano
1 ds kidneybønner
olivenolie til stegning
salt og peber.

Fremgangsmåde:
Start med at forberede kylling om morgenen: Rens kyllingebrysterne for blodårer og overskydende fedt. Pres hvidløg og bland det sammen med kærnemælk, korianderfrø, laurbærblad og salt. Kom kyllingebrysterne i marinaden og vend dem godt ind. Dæk til og sæt på køl min 6 timer, men gerne længere.
De tørrede chili skal behandles før brug: Varm en pande godt op og kom de tørrede chilier på panden uden fedtstof. Rist dem forsigtig, til de skifter farve, men ikke er brændte. Læg dem i en skål og overhæld med meget varmt vand og tyng dem ned under vandet. Lad dem stå og trække i min. 1 time.

Sauce:
Pil og hak løg fint. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Vask og rens peberfrugter for kerner og skær i grove tern. Vask og trim enderne på squash, skær i halve på langs og skær derefter i grove tern. Vask og rens en porre og fjern de groveste del af den grønne top. Skær porren i tynde skiver.
Kom olivenolie i en dyb pande og varm op ved middel varme. Tilsæt løg og steg dem bløde. Skru lidt op for varmen og tilsæt de hele spidskommenfrø, hvidløg og hakkede udblødte chilier samt hakkede chipotlechili med lidt af saucen hængende ved. Steg under omrøring, til det dufter. 
Tilsæt squash og peberfrugt. Steg under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt tomater og rør rundt. Tilsæt oregano og allehånde samt kidneybønner, majs og porrer. Steg under omrøring i 2 min. Smag til med salt og peber og kom saucen i et ildfast fad. Stil til side.

Kylling:
Varm ovnen op til 200°C
Tag kyllingen op af marinaden og kasser marinaden. Tør kyllingebrysterne af og steg dem i olivenolie ved høj varme, så de er gyldne på begge sider. Læg de forstegte kyllingebryster i saucen i det ovnfaste fad og pres dem forsigtigt ned i saucen, så de er dækket. Dæk fadet let med bagepapir.
Stil fadet i ovnen og bag retten i 20-25 min, til kyllingen er gennemstegt. Tjek at kernetemperaturen i kyllingbrysterne er 75°C, før du tager fadet ud.
Tag kyllingbrysterne op af saucen. Anret ris på en tallerken, kom saucen over og skær et kyllingebryst i tykke skiver og anret på toppen - drys med frisk persille eller koriander.

Du kan også vælge at skære kyllingbrysterne ud i tynde skiver og server dem sammen med saucen med tortillas og en god guacamole, syltede jalapenos og creme fraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar