Grønne asparges med kapers, rødløg og ramsløg

Nu er det tid til grønne asparges og ramsløgene står også tæt i skovbunden, hvis man er heldig at finde dem.



Opskrift: Grønne asparges med kapers, rødløg og ramsløg
Ingredienser:
2 bundter grønne asparges
1 spsk æbleeddike
saften af ½ citron
salt og peber
4-5 spsk olivenolie
3 blade ramsløg
½ rødløg
2 spsk kapers
friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Vask de grønne asparges grundigt og knæk bunden af.  Gem enderne til f.eks. en suppe. 
Pisk dressingen sammen: Æbleeddike blev pisket sammen med citronsaft, salt og peber og derefter olivenolie. 
Pil rødløg og hak det fint. Vask ramsløgene grundigt, tør dem og snit dem. Afdryp kapers og hak dem groft, hvis de er store. Kom dem i dressingen sammen med hakket ramsløg og rødløg.
Kog asparges i kogende saltet vand med en lille klat smør.  Tag dem op med en hulske, lad dryppe af og læg dem i et bredt fad med kant.
Hæld dressingen over aspargesene 
Server gerne retten sammen med nye, danske kartofler og for eksempel en god fisk eller kylling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar